Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, kcerki reke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.

EAT AROUND KONCEPT ishrane- nešto potpuno novo na ostrvu Krf.

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, kcerki reke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.
Glavni grad ostrva je grad Krf jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača.
Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pruzice Vam poseban ugodjaj u toku večernjih šetnji.
Opis ekskurzija na Krfu
Ovde možete pogledati Cene Taxi prevoza na ostrvu Krf.
Cene su informativne i pogložne su promeni.

ACHILLION – palata austrijske princeze Elizabete, nalazi se u predivnom vrtu na samo 10km od grada. Ova predivna neoklasicna gradjevina izgradjena je u proslom veku. Oko palate je predivan vrt u kome se nalazi statua ranjenog Ahila

OSTRVO VIDO – Plava grobnica, udaljeno od grada oko 15 min. vožnje brodom. Turistički brodići polaze svakog punog sata iz male turističke luke u centru grada, a vraćaju se na pola sata sa Vida. Na vidu možete videti mauzolej srpskih vojnika, a čarobna tisina na ostrvu i priče koje ste culi u Srpskoj kući o hrabrim srpskim vojnicima nateraće vas na duboko razmišljanje.

PONTIKONISSI I MISJE OSTRVO – Ova mesta su zaštitni znaci Krfa.

PALEOKASTRICA – Udaljena 25 km od grada, najstarije je naselje na ostrvu. Sa svojim predivnim plažama i kristalno čistim morem pružiće vam nezaboravan izlet. Na vrhu brda, gde se pruža predivan pogled na zaliv, nalazi se manastir Zoodochou Pigis. Sagrađen je 1228. godine Pre nego sto uđete u Paleokastricu, preporučujemo Vam da posetite mestašce Lakones, oblast Bella Vista sa predivnim pogledom na Paleokastricu i deo ostrva.
SIDARI, KANAL LJUBAVI – Nalazi se u severnom delu ostrva. Oblasti Sidari je u mnogome različita od svega ostalog na Krfu. Vetar i more isklesali su prelepe stene, koje liče na statue. Između njih su male peščane plaže, koje između stena izgledaju kao mali bazeni ili kanali.
KOMENO, DASSIA, IPSOS, PIRGI, BARBATI, KASIOPI, KALAMI – Ovo su mesta u severnom i severnoističnom delu ostrva, koja treba posetiti zbog prelepih plaža. Luksuzni hoteli, sportovi na vodi i bogat noćni život.
LEFKIMI, KAVOS – Nalaze se u južnom delu ostrva. U mestu Lefkimi, nalazi se luka sa svakodnevnim prevozom do Igumenice.
GLIFADA – U zapadnom delu ostrva, nalazi se jedna od najlepših dugih peščanih plaža. kojoj se pripisuje da je   najatraktivnija turistička lokacija.

IZLETI 

Srpska kuca i ostrvo Vido Poseta mauzoleju srpskih ratnika iz I sv.rata u kome su sahranjeni posmrtni ostaci oko 8000srpskih vojnika,koji su posle Albanske golgote umrli na Krfu.Ostrvo Vido je oko 1milje udaljeno od grada Krfa,a prilikom voznje brodicem je predvidjeno i odavanje poste i polaganje cveca u plavu grobnicu. Srpska kuca je muzej,a ujedno i pocasni konzulat nase zemlje u gradu Krfu.
Aqualand Jedan od najvecih vodenih parkova u Evropi,povrsine oko 75000m2 koji se nalazi na 9km od grada Krfa.Svojim sadrzajem zadovoljava ukuse posetilaca koji vole igre na vodi,gde podjednako uzivaju odrasli i deca.
Kalipso morski lavovi i soping Prvi deo izleta ukljucuje jedan sat podvodne ture,sa specijalno izgradjenim brodom-Kalipso star,sa velikim prozorima u potpalublju.Jedinstvena prilika da uzivate u lepotama mora,a posebnu atrakciju cine dva morska lava sa roniocem koji izvode program. Drugi deo je zamisljen kao setnja starim gradom,prelepim pogledom sa dve tvrdjave,kupovina u prodavnicama suvenira,poseta crkvi Sv.Spiridona…

MESTA 

KAFESSAS – Ag. Georgios Beach
POCO LOCO – Kassiopi
STAMATIS – Ag. Georgios, Viros
SYMPOSIUM – Ag. Stefanos, Avliotes
MORRISON CAFE – Krf grad

PLAŽE 

DASIJA – ova peskovite plaža okružena zelenilom nalazi se na 14 km od grada.
IPSOS – nalazi se na 17 km od grada. Ova šljunkovita plaža je veoma popularna kod mladih osoba zbog bogatog dnevnog i noćnog života.
KASIOPI – prelepa šljunkovita plaža nalazi se na 37 km od grada
PALEOKASTRICA – peskovita plaža sa kristalno čistim morem nalazi se 25 km od grada
AG. GEORGIOS – peščana plaža duga 3 km sa velikom ponudom sportova na vodi nalazi se na 30 km od grada.

VIDEO PREZENTACIJA

ZNAMENITOSTI 

PLAVA GROBNICA –  nalazi se na 15 min vožnje brodom od grada. Možete videti mauzolej srpskih vojnika
SRPSKA KUĆA – Nalazi se u gradu Krfu i svakako je mesto koje ne smete propustiti. U muzeju možete videti istoriju i stradanje sroskog naroda u Prvom svetskom ratu.
KALAMI – prelepi mali zeleni zaliv nalazi se na 30 km od grada
SIDARI – nalazi se na 35 km od grada i poznata je po imenu kanal ljubavi.  Nedaleko od plaže u vodi nalaze se impresivne stene